fredag 26 augusti 2011

Smygtitt på AIK's nya tröjor

Printscreen från aikhockey.se

Jag vet inte exakt när sidan kom upp, men idag kan man hursomhelst få sig en liten glimt av AIK's nya hemmatröjor på en speciell premiärsida på klubbens hemsida. (Tack "Lirarn" för länken!) Men även om man egentligen inte ser så mycket av tröjan på bilden så visar den samtidigt nästan allt vi behöver veta.

Grundkonceptet är detsamma som förra året med tre gula ränder över ärmarna och enhetlig, vit reklam. Nyheter är typsnittet som även har fått en dubbel kantlinje (stor förbättring) samt att ränderna inte går hela vägen runt(!?) armen. Vad tusan är det frågan om? Frölunda, Färjestad och nu även AIK verkar alltså av någon outgrundlig anledning inte kunna designa en tröja där ränderna går hela vägen runt som normalt folk. Visserligen är det i Frölundas fall antagligen inte deras fel utan tillverkaren Easton och deras nya, slimmade tröjmodell som ligger bakom det hela. För FBK och AIK däremot verkar det vara ett fullt medvetet stilgrepp och jag gillar det verkligen inte. AIK's tröjor såg ganska tomma och lite väl enkla ut redan förra året och det kommer ju inte direkt se bättre ut i år, t.om. den gula kragen verkar vara borta. Ärligt talat så påminner de en del om träning/uppvärmningströjor.

Vi får väl helt enkelt vänta och se hur de ser ut på isen, men just nu har jag alltså en känsla av att jag personligen inte kommer gilla dem. Bortatröjorna torde förövrigt se likadan ut som den svarta fast med en gul och två svarta ränder istället för tre gula som på hemmatröjan.

Vad tycker du? Gillar du stilen med ränder över ärmarna som inte går hela vägen runt?

10 kommentarer:

  1. Skrev visst mitt inlägg i Islanders-posten. Gillar verkligen inte dessa tröjor. Varför, o varför, har man ränder under ärmen. Vad blir nästa steg? Ränder på insidan av tröjan? Klar försämring av laget som jag anser hade en av ES snyggaste tröjor. Men jag håller med vår käre skribent om deras nummer har förbättrats från förra året. Bra gjort.

    SvaraRadera
  2. Bättre bild på Modos tröjor http://www.modohockey.se/bilder/nyheter/430%20Niklas%20Sundstr%C3%B6m.jpg

    SvaraRadera
  3. Överlägset snyggast tröjor i elitserien. Dock jävligt tråkigt att inte ränderna går hela vägen runt. Man måste inte ha nummer på ärmarna tycker jag.

    Sen är det jävligt tråkigt och konstigt om man inte kör på gula kragar...

    Ska bli intressant att se hur de ser ut nu i veckan.

    Snyggast tröjor ändå som sagt.

    SvaraRadera
  4. För mycket reklam och lite ful design tycker jag. Förra årets var nog bättre.

    Är inte det här borta tröjorna då?

    http://hockeysverige.se/article/12267081/gynge-skot-segern-till-aik

    SvaraRadera
  5. @VFr, de där är gamla aik-tröjor.

    SvaraRadera
  6. AIKs tröjor är absolut INTE dem snyggaste i Elitserien i år... Förstår inte tanken med att ha ränder som inte går hela vägen runt (?), något som min klubb Färjestad också kommer ha i år!

    Positivt är ju ändå numren på ärmarna (och troligtvis bak på tröjan) som har fått sig en make-over. :)

    SvaraRadera
  7. Alla tröjor med enhetlig reklam är värda att höjas till skyarna. Det är otroligt stilrent och så snyggt det kan bli när vi nu måste dras med reklam på våra matchställ i Elitserien.

    SvaraRadera
  8. Det är snyggt med enhetlig reklam, och det hade ju AIK redan förra året. På den biten var man överlägset snyggast i serien redan förra säsongen.

    Men att linjerna inte går hela vägen runt måste ju vara något av det mest korkade "stilgreppen" på länge? Är man dumsnåla och tycker det är för dyrt att gå hela vägen runt, eller har man helt tappat sinnet för form och stil och rentav tycker att det är "snyggt"?

    SvaraRadera
  9. AIK har egentligen så jädra bra förutsättningar för att ha riktigt snygga tröjor, men det här känns just nu lite tveksamt, även om man inte ser så mycket av tröjan. Enhetlig reklam är ju givetvis bra, men jag förstår inte varför Viktor Fast envisas med att he helvit utrustning.

    SvaraRadera
  10. Pihlbaoge: Ja men eller hur, hur snygga hade inte AIKs tröjor vart om man hade rättat till ränderna på armarna, lagt till en bård över midjan och tatt tillbaks den gula kragen?!

    SvaraRadera