onsdag 17 augusti 2011

Slutgiltiga versionen av Luleås nya tröjor

Printscreen www.luleåhockey.se

I samband med lagfotograferingen igår lade Luleå upp en video på sin hemsida där vi får oss en bra titt på de nya tröjorna slutgiltiga utseende. Tyvärr måste jag alltså jag ha drömt ihop det där med att SSAB köpt upp all reklamyta på matchställen, men slutresultatet blev ju inte så dåligt ändå. Av vad man kan se är det bara två, små logotyper som ligger mot en vit bakgrund, resten går i en enhetlig vit färg. Bra jobbat av Luleå på den fronten ändå måste jag säga.

Jag tycker fortfarande tröjorna i sig är grymt snygga och ser verkligen framemot att få se den gula varainten, och vet ni vad? Jag hatar inte direkt den nya "Björnen" längre, den skall nog gå att leva med den också - Fast snygg det är den inte.

31 kommentarer:

  1. Nästan så det va snyggare med mer reklam, nu sticker inte björnen ut lika mycket :P man vänjer sig väl med denna som med det mesta.

    SvaraRadera
  2. www.sundsvallhockey.se

    Nya matchställ

    SvaraRadera
  3. Sundsvalls är alltså en ren kopia av Buffalos 06-10, fast fulare, med reklam och avsaknad av en riktig logga. Knappt det syns vilket lag tröjan tillhör. Riktigt fult om ni frågar mig.

    SvaraRadera
  4. Nej men snälla rara Sundsvall, det där såg ju inte bra ut.

    SvaraRadera
  5. Tycker Sundsvalls tröja ändå är ett uppköp gentemot deras förra tröjor! Tycker de mer seriösa ut med denna "nya" look! Sen kanske dom skulle använt deras logga på tröjan istället men ja som sagt jag tycker de är ett litet uppköp hade kunnat vara snyggare men var inte fullt, tror de ser enormt mycket bättre ut när man ser de på plats i Gärdehov!

    SvaraRadera
  6. Fast trycket på numren hade ju kunnat vara betydligt bättre såg lite små rörigt ut!

    SvaraRadera
  7. på sundsvalls tröjor alltså ;)

    SvaraRadera
  8. Anonym: Den där "loggan" är det något man har använt förut eller är det något nytt?

    SvaraRadera
  9. Förstod inte riktigt vad du menade men, dom har väl ingen ny logga? Deras gamla är väl inte snygg men snyggare än när de bara står Sundsvall Hockey...

    SvaraRadera
  10. Anonym: Ja alltså, den där texten med "Sundsvall" är det något helt nytt eller har de haft den i något annan sammanhang förut?

    SvaraRadera
  11. Fattar inte varför de har svarta handskar ..

    SvaraRadera
  12. Nej jag har faktiskt ingen aning! Är ej Sundsvall supporter är Modoit så har ingen koll! Jag vet dock att jag tycker MODO borde lira i försäsongs tröjan de hade 2004
    Väldigt dålig bild på den men den är fin:
    http://www.modohjerta.com/Mikael_U/retro1.jpg

    Och så kommer modo se ut i vinter Action bild (photoshop) men riktigt bra gjord, blir nog bättre på isen än utanför:
    http://www.hockeysnack.com/image/post/1391357/modo2011red.jpg

    SvaraRadera
  13. Sen hur kan man inte tycka sundsvall har gjort ett uppsving ;)?

    http://www.duplicera.nu/wp-content/uploads/2010/12/SH_oscarx3.jpg

    Haha har blivit en jäkla massa kommentarer från mig nu!

    SvaraRadera
  14. Men herregud Sundsvall, dom har inte ens bytt färgerna på Buffalos tröja. Sedan det här angående "loggan", jag har aldrig förstått varför dom har en lo katt? Ok att Bofors har det då lo katten är Värmlands landskapsdjur.
    Men den här texten vet jag inte om den är bättre? Sedan drunknar den även i reklamen runt om. Siffrorna på ryggen vill jag inte ens försöka att "analysera".....

    SvaraRadera
  15. Försöker skriva ett inlägg om Sundsvalls tröjor med sidan strejkar..

    SvaraRadera
  16. Hockeymode: Som de skriver i nyheten är Sundsvalls logga är densamma som de inledde livet som Sundsvall Hockey med, hösten 1986. Senare försvann de in i samarbetet med Timrå på 90-talet och när detta spräcktes så kom lokattsloggan in.

    En mindre omtalad sak är väl att den här Sundsvallsloggan troligen är designförebild för den logga som MoDo tog sig ett år senare när de blev MoDo Hockey.

    Klubbnamn
    Streck
    Kontrastfärgblock "Hockey" Kontrastfärgblock
    Streck

    Den kombon är ganska så unik, men ändå kunde MoDo stjäla den till synes obehindrat.

    Det kanske vore något för Sundsvalls ekonomi att kräva royalties av MoDo, såhär 25 år i efterhand? ;-)

    80-talsretro, tror nog att Sundsvall är först med något här igen, undrar om HV hoppar på och relanserar sina vit/rosa bortatröjor igen nu?

    SvaraRadera
  17. Eller...namnändringen till IF Sundsvall Hockey skedde redan 1985, men tröjorna med detta namn och den här loggan kom tydligen 1986. Hur som helst...

    SvaraRadera
  18. Så ligger det alltså till, du råkar inte ha någon bild på tröjorna från 86/87? Rätt tänkt att röra sig bort från deras nuvarande logga, jag hade dock hellre sett "Sundsvall" fallande över bröstet eller liknande.

    SvaraRadera
  19. Tur man kan göra något "vettigt" en förkyld dag. :)

    hhttp://desmond.imageshack.us/Himg708/scaled.php?server=708&filename=ifsh86.jpg&res=medium

    Loggan i övre högra hörnet var alltså IF Sundsvall/Tunadals (som klubben hette innan 1985) och den loggan tog tidigare upp hela magen på tröjorna.

    SvaraRadera
  20. Nu är det ju vargen som är Värmlands landskapsdjur...
    Så varför Bofors har ett lodjur är fortfarande ett frågetecken.

    SvaraRadera
  21. Loggan är en sak, visst den är från 80-talet. Man att ta Buffalo Sabres uniform från 2006 känns väldigt långt ifrån både 80-tal eller någon slags retro över huvud taget.

    SvaraRadera
  22. Ett intressant bloggpostuppslag vore väl vilka alternativ klubbar på olika nivåer har att själv utforma sina tröjmodeller.

    Antagligen är väl grundläget att man har en tröjleverantör som hängt med i några år och så presenterar den här tillverkaren ett antal "templates" eller mallar på svenska och grundidén är att klubben ska välja någon av dessa utan att tjura allt för mycket.

    Nu för tiden är de flesta tröjtillverkare internationella företag och då blir det väl mest kostnadseffektivt om man tar någon av de mallar redan som finns från företagets NHL-tillverkning.

    På 80-talet hade vi det stora, självständiga (har jag för mig) bolaget Tibås Sport som levererade till flera ES-lag. Går man längre tillbaka än så blir tröjtillverkarna allt mer anonyma (och troligen också allt mer lokala).

    SvaraRadera
  23. Frölunda är väl ett av få ES lag som inte har RBK. Easton har ju skrivit ett långt avtal med dem och använder dem som deras stora partner i Europa.

    SvaraRadera
  24. Björn: Tackar för bilden.

    Visst är det så att många lag "tvingas" välja befintliga tröjdesigner från NHL men i Elitserien brukar ju åtminstone det flesta lag ändra lite färgerna.

    Antar dock att det absolut billigaste är att ta en befintlig design precis i samma utformning som originalet.

    SvaraRadera
  25. Pihlbaoge:

    Mhm, Easton verkar ju ha kommit upp som ett intressant alternativ då deras tröjor har en liknande passform som de nya edge-tröjorna. Annars borde en helt ny "värld" av möjligheter kunna öppnas upp om ES-lagen fick välja och vraka hur de ville bland tröjorna i CHL. SAIK verkar ju ha gjort det i år.

    SvaraRadera
  26. För att förtydliga har jag alltså något problem med "inläggs-skrivar-verktyget" i blogger och därför har det inte kommit upp något inlägg om Sundsvalls tröjor än.

    Hoppas det löser sig fram emot kvällen

    SvaraRadera
  27. Fredo: Självklart har du rätt, jag som tänkte helt fel där. Dock är det väll så att Lokatter är mest vanliga i Värmland? Det har jag i alla fall hört ifrån dem som bor där, men det kanske är fel det med? ;)

    SvaraRadera
  28. Luleå tröjor ser riktigt bra ut - förutom björnen i mitten. Gamla stålmannen-loggan i mitten på de där tröjorna hade varit grymt snyggt! Nu blir det G+.

    SvaraRadera
  29. Fortfarande förfärligt.

    Kan inte klubbarna sluta använda sig av reklam på damaskerna?

    Sedan så ser ju tröjan som vanligt ut som ett lapptäcke. Dock var tröjdesignen i sig rätt shysst. Gillar den blod-röda färgen.

    Men som sagt, åbäket i mitten till logga är förfärlig.

    Inte för att luleå någonsin haft en snygg logga, men gör något åt märket. Slopa allt som har med djur och indianer att göra i hela elitserien.

    SvaraRadera
  30. Vet att HV inte heller har RBK. De skrev kontrakt med Bauer som exklusiv tröjleverantör för två år sedan eller något i den stilen.

    SvaraRadera
  31. Tycker tröjan ser riktigt bra ut. Snyggt också att vara enhetlig i reklamen. Det är alltid ett stort plus. Ang loggan så är den resor bättre än tidigare logga. Anser nog att ni borde gnälla mindre där uppe i norr för så här bra har ni inte sett ut på länge (någonsin?).

    SvaraRadera