måndag 8 augusti 2011

En första smygtitt på Färjestads nya tröjor

Printscreen från FBK's youtube




















  FBK postade idag en kort film från lagfotograferingen på sin youtube, problemet är bara att filmen är av såpass dålig kvalitet att man inte riktigt kan tyda hur tröjorna ser ut. En sak är dock säker, det är nya tröjor. Jag skall försöka luska ut vilken design det är, för jag skulle ju tro att det är en NHL-design fast i Färjestads färger. Vad tror ni det är för tröjor?

16 kommentarer:

  1. Ser faktiskt lite ut som St louis Blues tröjor, men andra färger. Gissningsvis är det grönt, svart och vitt/guld.

    SvaraRadera
  2. Ja det har ju två vita fält på framsidan av axlarna likt St Louis, men tycker inte mönstret på ärmarna stämmer riktgt...

    SvaraRadera
  3. Washingtons skulle jag tro, liknande de FBK hade 09

    SvaraRadera
  4. Här är en en ganska bra bild på Frölunda gröna tröja. Förstår inte varför Frölunda ska envisas med att ha guld på sina tröjor. Guld gör sig sällan bra som färg på tyg.

    http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/elitserien/frolunda/article13437931.ab

    SvaraRadera
  5. Titta på målvakten längst till vänster på din print-screen. Randen på ärmen ser ut att bara gå på undersidan enligt Edmonton-modell. Bröstmönstret liknar dock St.Louis precis som FBK-Stefan säger.

    SvaraRadera
  6. Jonas: Jo det ser så ut, finns ju dock inte direkt något lag som har den kombinationen. Vette fan hur de ser ut egentligen.

    VFr: Attans då, missade guld-fältet längst ner på mina tröjor som jag gjorde alltså.

    SvaraRadera
  7. Fast iofs. Om man tänker Florida Panthers, de har "piping" längs ner bröstet samt "halva" ärmränder. Om man tänker sig att fältet på övre halvan av ärmana är samma färg som resten på tröjan, dvs grön i FBKs fall. De vita fälten fram på brösten kan ju vara reklam. Notera att detta är en väldigt långsökt teori.

    SvaraRadera
  8. Tycker det ser ut som om man tagit St Louis tröjor, men i egna färger, vilket känns väldigt typiskt FBK. Som jag skrev tidigare i år så har FBK varje år sen man började spela i Grönt kopierat ett NHL lag rakt av fast med egna färger. Och varje år har man tagit ett lag som har unik design (alltså ingen annat lag i NHL har likadana tröjor.)

    Man har haft Washintons, sedan gjorde man en lite egen version av Columbus (där dock Minesota har en liknande bortatröja) och förra året var det Dallas.

    SvaraRadera
  9. Men det ser väl inte ute som St. Louis om man ser till mönstret över ärmarna, eller?

    SvaraRadera
  10. Men när vi ändå snackar om St. Louis så har jag alltid tänkt att deras tredjetröjor skulle passa perfekt för FBK.

    http://www.icethetics.info/storage/jerseys/184/nhl/stl08a-pietrangelo.jpg

    http://www.icethetics.info/storage/jerseys/184/nhl/stl08a-berglund.jpg

    SvaraRadera
  11. Skulle anta att Färjestad väljer att ha samma grön över hela tröjan, till skillnad mot St Louis som har olika nyanser av blått över ärmarna. Tror det är därför ärmarna ser "konstiga" ut.

    SvaraRadera
  12. På denna länk syns mer av Frölundas dräkter. Både hemma och bortatröjorna synliga.

    http://www.frolundaindians.com/sv/frolunda/nyheter/a-laget/jubel-motte-frolunda/

    SvaraRadera
  13. Dock är det väll inte guld på Frölundas tröjor utan mer den där "vintage vit" som blivit populär hos NHL lagen dom senaste åren? Fast i lite mörkare nyans eller så är det jag som ser dåligt?

    SvaraRadera
  14. Noterade på frölundas tröjor att mönstret över ärmarna inte går hela vägen runt... ganska mycket av en besvikelse.

    Överlag känns deras tröjor, när man fått se dem lite... lite nakna... Helt klart mycket bättre än de senaste 10 årens tröja (okej... "bara 7 år, men ändå)

    SvaraRadera
  15. De kommer inte se nakna ut med all reklam som tillkommer ;)

    SvaraRadera
  16. Pihlbaoge: Håller med om allt framförallt bortatröjan känns en aning "naken". Men samtidigt kan det vara snyggt med mycket vitt. Och som Jonas säger, vänta bara på reklamen ^^

    SvaraRadera