torsdag 11 augusti 2011

Mest reklam vinner?



Frölunda lade idag upp en video från årets spelarfotograferingen där vi för första gången får se de röda tröjorna samt hur slutresultatet med reklam och allt blev. Tröjorna i sig såg väl helt okej ut men det som tyvärr drog blicken till sig var alla vita reklamblaffor. Det här med reklamens placering och utseende är ju ett helt eget kapitel i sig som jag hade tänkt diskutera noggrannare när serien väl har dragit igång och vi har fått en ordentlig titt på alla tröjor, dock kan man nog redan nu konstatera att Frölunda inte direkt kommer hamna i topp i en sådan ranking. Eller vad säger ni?

En annan märklig detalj som man kan se på videon är att bården över ärmarna inte går hela vägen runt, vad är det för mening med det? Ser inte särskilt snyggt ut åtminstone.

Tack till "VFr" som länkade till videon.

22 kommentarer:

  1. Fan vad besviken man blir, tyckte först de var riktigt snygga men så kommer all reklam upp. Det är sjukt mycket reklam ser ut som det är typ tjeckiska ligan. Fattar inte varför de inte har reklamen i Frölundas färger, typ som IFK och AIK har reklamen i sina färger. Sen allt guld är inte snyggt!

    SvaraRadera
  2. Reklamen ser verkligen helt grotesk ut. Förstör hela tröjan. Gillar verkligen inte när reklamen på elitserietröjorna gör så att loggan hamnar på magen istället för bröstet. Ser riktigt dåligt ut på denna tröja.
    Sedan måste jag också ifrågasätta gröna nummer på röd tröja... Blir väldigt svårt att se skillnad på t.ex. 21 och 27 på långt håll. Kanske en petig sak att klaga på, men ändå.

    SvaraRadera
  3. Jonas: Det där med numrena är inte alls petigt, Modo har ju haft svarta siffror mot rött de senaste åren och det är faktiskt svårt att se vilken spelare det är ibland. Grönt mot rött torde ju vara än värre.

    VFr: Ja det är verkligen förjävligt att alla företag tvunget skall ha sin logga mot en stor, vit bakgrund. Det handlar väl säkerligen om pengar men ändå fruktansvärt tråkigt.

    SvaraRadera
  4. Skullr jag bli mångmiljonär i framtiden skulle jag ta och köpa upp alla reklamytor på Modo tröjor, hehe ;)

    SvaraRadera
  5. Just det, Modo hade t.o.m. namnet svart. Helt omöjligt att se den lilla texten.

    SvaraRadera
  6. Gamla Skoda-loggan.

    SvaraRadera
  7. Tröjan ser liten ut på något sätt. Placeringen utav 3s logga var det värsta jag sett, sitter nästan i loggan

    SvaraRadera
  8. Det blir värre och värre för varje år, snart är våra svenska lag inte ett dugg bättre än sina finska och schweiziska kollegor. Groteska lapptäcken med superfula vita blaffor.

    Om man åtminstone gjorde det snyggt med "transparent" bakgrund, som AIK gjorde förra säsongen, och skippar de fula vita blafforna. Kan det verkligen vara ett mervärde för annonsörerna att publiken stör sig på reklamen?

    SvaraRadera
  9. Det är ju så otroligt simpelt att få det snyggt egentligen. Ta bort bakgrunden, gör reklamen vit, och placera den snyggare än på dessa. Det ska inte vara så otroligt mycket reklam på magen. Det ser så otroligt fult ut. Faktum är att det blir svårare att se vad för reklam det är om man ser det på håll med vit bakgrund.

    Frölunda skulle sålt axelplatserna(likt Åbro på AIKs tröjor: http://www.aikhockey.se/Global/Bildarkiv/Nyhetsbilder/110617_sokande_300.jpg)
    Till något företag för dyrare pengar, och på så sätt kunna täcka upp en del reklamplatser ekonomiskt för de pengarna.

    För övrigt så tycker jag att frölundas tröjor är riktigt fula. Dom känns otroligt mesiga då dom är så tajta. Att dem sedan har beigea underarmar gör det heller inte särskilt snyggt. Nej fy fan, bättre än förra matchstället, men fortfarande riktigt fult.

    SvaraRadera
  10. Riktigt ful modell. Tröjan ser ut att ha krympt i tvätten.

    SvaraRadera
  11. Håller med i det som flera nämnt med den vita bakrunden på reklamen. Det känns verkligen ogenomtänkt, som om man bara kastat på reklamloggorna utan någon känsla över huvud taget.

    SvaraRadera
  12. Ja, får hålla med i mycket som redan skrivits här. Reklamen förstör tröjorna. Frölunda borde veta om det här vid det här laget. De har fått mycket kritik för att de säljer ut föreningens själ, och de sa under förra säsongen att de tagit åt sig av den kritiken, men det känns inte alls som om man gjort det när man ser den här tröjan. Och den får spelarna att se väldigt taniga ut tycker jag. Förra var för "stor" och de såg klumpiga ut i den, den nya får dem att se taniga ut.

    Men helt klart bättre än förra i alla fall..

    SvaraRadera
  13. Ha ha ha. Nu fick jag ännu ett argument att INTE handla på skitföretaget 3. Jag förstår överhuvudtaget inte annars hur det kan finnas företag som frivilligt är så korkade att de sponsrar och slänger ut pengar på ett skitlag som Frölunda.

    SvaraRadera
  14. Haha, måste vara rekord i reklam :)

    SvaraRadera
  15. Jag råkade få nys om att det var spelarfotografering för Växjö idag.

    Fy fan vad snyggt deras nya matchställ såg ut, när man fick se helheten :-)

    Växjömannen

    SvaraRadera
  16. För mig spelar det ingen roll om hela tröjan är ihopsydd av bara reklamdekaler så länge som den som bär den gör vad han ska för att Frölunda ska vinna.

    SvaraRadera
  17. Anonym: Jo det brukar låta så, det ena utesluter inte det andra förstår du. Marknadssidan i Frölunda har gjort ett pissigt jobb, så enkelt är det. Spelarnas prestation är idet här fallet helt och hållet ointressant.

    SvaraRadera
  18. Anonym: Bryr du dig inte om tröjorna är du nog inne på fel blogg :)

    SvaraRadera
  19. Hahaha denna tröjan hoppas jag ALLA bojkottar av Frölundas supportrar!

    SvaraRadera
  20. Fulaste tröjan i serien i år? Antagligen, med hästlängder. Reklamen och pyttipannan av färger är fruktansvärt smaklöst ihopsatt.

    SvaraRadera
  21. Såg den först i premiären ikväll... Hjälp tänkte jag, ska de åka med nakna armar... Grisrosa färg på det röda, vem fan har satt ihop denna tröja... Skitful...

    SvaraRadera
  22. Anonym: Mhm, har hört många liknande kommentarer och jag håller med dig.

    SvaraRadera