söndag 14 augusti 2011

Först på Hockeymode.se - Färjestads nya tröjor!


I samband med gårdagens match mellan Färjestad och Eisbären Berlin kunde man få se en bra bild av FBK's nya tröjor ifall man köpte ett matchprogram. Ett lite märkligt märkligt sätt att visa upp de nya tröjorna på, framförallt med tanke på att klubbens kommunikationschef själv sade att man inte skulle få se dem förens i Elitseriepremiären.

Hursomhelst så har man alltså valt att låna Edmonton Oilers gamla design, precis som jag trodde. Något som måste ses som ett väldigt märkligt val i och med att Edmontons gamla tröjor är några av de absolut mest utskällda tröjorna i NHL under de senaste åren, och även om designen helt klart gör sig bättre i Färjestads färger så är det ändå ingen höjdare enligt mig. "Piping" på framsidan av tröjor är överlag något som jag inte direkt är ett stort fan av, och jag förstår verkligen inte syftet med att bårderna över ärmarna inte går hela varvet runt.

Lyckligtvis gör sig FBK's färger såpass bra ihop att jag inte direkt kan säga att deras nya matchställ är fult, särskilt inte nu när de även har gröna hjälmar och byxor, men skall man bara tala om tröjdesignen i sig så är den en katastrof. Jag hade gärna velat veta hur man tänkte på klubbens marknadsavdelning när man bestämde sig för den designen.

Vad tycker du?

Skall även tillägga att jag har fått tag på bilden i andrahand, stort tack till dig som tog dig tid att fotografera ditt matchprogram och dela med dig av bilden!

10 kommentarer:

  1. Kulören är lite för turkos, påminner om Modos tummentröja...

    SvaraRadera
  2. Det har bara med bilden att göra.

    SvaraRadera
  3. Ännu ett lag med "armband" som inte går hela vägen runt (samma som med Frölunda), hur har man tänkt där egentligen? Eller har man ens tänkt alls? "Pipingen" är ingen höjdare heller, ger ett intryck av att vara träningströjor. Men färgerna är dock snygga, bra att man skippade svart för det passar inte alls ihop med barrgrönt.

    SvaraRadera
  4. Skulle vara snyggt om du kunde göra en tröja fast med Tingsryd på!!!

    SvaraRadera
  5. Skrev lite fel på inlägget här ovanför alltså att du kunde göra en samma fotomodell fast med Tingsryd

    SvaraRadera
  6. Skellefteå AIK har lagt ut bilder på nya tröjan på Facebook. Ser ingen större skillnad.

    http://www.facebook.com/pages/Skellefteå-AIK-Hockey/391713317240

    SvaraRadera
  7. Att Oilers var så ifrågasatta berodde nog mer på att de frångick den klassiska designen de nästan alltid haft. Inte tröjan i sig.. även om jag håller med att den inte är jättesnygg. Glad att jag köpte förra årets tröja.

    SvaraRadera
  8. Det fulaste på hela tröjan måste ändå vara reklamen som går över "piping" linjerna, snacka om att det skär sig.
    Sedan förstår jag inte heller det här med att man inte har bårderna över hela armarna, ser bara skevt ut. Ungefär som när man skriver ut ett papper från en skrivare och endast halva texten kommit med för att bläcket tagit slut.

    SvaraRadera
  9. TMP:

    Kan hålla med om att reklamens placering är riktigt dum. Men misstänker att det är vad de betalade för så att säga. Tröjorna kunde varit bättre, men fan också så mycket sämre. De får helt enkelt ta det som Reebok erbjuder. Och med dessa är en ensamma om i Elitserien (Sverige?).

    SvaraRadera
  10. skulle du inte kunna göra en gammal goding i modern tappning, tänkte nämligen den lila hemmatröjan och den gula borta... Vore riktigt mäktigt

    SvaraRadera