lördag 24 september 2011

Bildbomb: Mycket nytt från starten av Elitserien

OBS! P.g.a användning av bilder utan upphovsrätt är inlägget redigerat.


Det där var i princip alla nya tröjor som vi har fått se i spel under de första veckorna av elitserien. Saknas gör:

  • Brynäs bortatröjor - som jag inte hittade någon bild på, dock vet vi sedan tidigare hur de ser ut.
  • Frölundas gröna tröjor - har ännu inte använts i ES, dock vet vi sedan tidigare hur de ser ut.
  • Luleås gula och svarta tröjor - har varken använts i ES eller presenterats ännu, dock är det ju samma design som resten av deras tröjor.
  • AIK's tredjetröjor - som vi inte vet något mer om än att färgerna blir marinblått och guld.
Vilken av alla nya tröjor är din favorit? Jag personligen tok-diggar Skellefteås nygamla tröjor samt AIK's bortatröjor.

22 kommentarer:

  1. Luleås tröjor blir bara snyggare och snyggare varje gång man ser dom, framförallt dom röda är ruggigt snygga!

    SvaraRadera
  2. Snyggast: Brynäs (h), AIK (b), SAIK (h+b).

    Fulast: FBK (h+b), Luleå (b).

    SvaraRadera
  3. Diggar Växjös hemmatröjor samt frölundas bortaställ!!!

    SvaraRadera
  4. Färjestads borta är något fruktansvärt fula.
    1) Tycker inte man skulle haft guldfältet på armarna kvar. Det skulle varit grönt och det gröna guld. Hade gått ihop bättre.
    2) Reklamen. Herregud, då är det t.o.m att Frölundas ser bättre ut. Jag menar, den orange'a blaffan på sidan av byxorna? Fyfan.
    3) De har liksom 35 olika nyanser av grönt. Hjälmen är i en grön, de gröna detaljerna på tröjan är i en annan, nummrena är en annan, byxorna en annan..

    Nej, jag får nog säga att i helheten är FBK's borta de fulaste.

    Snyggast är en bra fråga. Har alltid gillat Djurgårdens tröjor ända sen de gick ut med dem. AIK's borta är rätt snygga också. Trots att modellen är uttjatad är både Växjö och Modo's rätt snygga i mina ögon. De sistnämnda har växt.

    Och på tal om växt, så får man väl som Frölundait säga att ens tröjor börjar bli lite snygga i ens egna ögon. Kanske har med spelet de spelar som gör det? ;)

    SvaraRadera
  5. Älskar FBK:s bortatröjor. Som FBK-fan blev jag lite besviken när jag såg skissarna, men live var de helt otroligt snygga.

    SvaraRadera
  6. Färjestads matchställ (H+B) är så otroligt förskräckliga. Ser ingen röd tråd alls i matchställen. Likaså med Frölunda.

    Gillar faktiskt Växjös, fastän man snott designen rakt av. Dom är lite kaxiga på något sätt.

    AIKs är i särklass snyggast. Hemmaställen gör sig jävligt bra i ordentligt med svart. Siffrorna är ruskigt snygga. Bortastället är även det otroligt snyggt. Snyggt att man fyllde på med mer svart längs ut på ärmarna och längst ner på tröjan.

    Helhetsrank utav matchställ.
    1.AIK
    2.Växjö
    3.Skellefteå
    4.Djurgården
    5.HV71
    6.Modo
    7.Brynäs
    8.Timrå
    9.Linköping
    10.Luleå
    11.Frölunda
    12.Färjestad

    SvaraRadera
  7. Tycker att Luleås hemmatröja är helt klart Elitseriens snyggaste! Dock lämmnar den vita mycket att önska.

    Jag kanske har fel, men det känns som loggan på hemmatröjan är betydligt större än bortatröjan som Luleå har? Fundera på det..

    SvaraRadera
  8. MoDos hemma-ställ liknar lite Moras hemma tröjor från när dom var i ES. Tycker att luleås hemma tröja är riktigt snygg och faktiskt passar med den nya björnen

    SvaraRadera
  9. Erra: Du har helt rätt. Loggan på hemmatröjan är betydligt större. Konstigt.

    När vi ändå pratar om Luleåtröjan. Ser billig ut, rakt av. Varken logga eller reklam är patch'at, klistrat eller påsytt. Bara påbränt med färg. Ser otroligt billigt ut. Likaså med ränderna på axlar och armar. Den snorgula färgen där är också ruskigt ful. Gillar inte Luleå's tröjor någonstans.

    Jacob: Naah, då hade de ju svart axelparti med en grön och en vit rand på fram och baksidan om den, samt grön/svart/vita ränder på armarna. Däremot hade ju Mora just den designen redan ifjol väl?

    SvaraRadera
  10. Skulle inte Luleå ha ett gult reservställ permanent och inget vitt alls? Blev det någon ändring där i sista stund? För i samband med lanseringen av den nya logotypen står det att läsa:
    "Luleå fortsätter att spela i rött på hemmaplan. På bortaplan blir det dock klassiskt gult i stället för vitt".
    Men tydligen inte...

    Jag tycker Modos bortaställ är ruggigt snyggt. I synnerhet med den röda ICA-reklamen längst upp på baksidan av axlarna.

    Men Skellefteå. Hallå? Hur tänkte ni? Har ni inte mätt fälten på tröjan? Ser ju jättefult ut med olika storlek på de gula fälten på armarna. Tidigare år var de gula fälten alla av samma storlek. Nu är det större fält längst upp. Jättefult Gör om! Gör rätt!

    Och till sist Färjestad... Jag saknar ord. Estetik. Någon??? Det går inte att blanda färgkombinationer så mycket som ni gör. Ni har potential att ha en ruggigt snygg tröja om den inte varit nedlusad med så pass kulört reklam. Och även byxorna med oranga band på sidorna - hur tänkte ni där? Har ni tänkt något alls???

    SvaraRadera
  11. Jacob: Nä hemmadräkten liknar inte någon av dom tröjorna Mora hade i ES, dock är det samma design som mora hade förra året. Bortadräkten däremot är i princip en exakt kopia av Moras vita dräkt från förra året.

    SvaraRadera
  12. Lirarn: Som jag förstod det skulle man ha en röd tröja (hemma), en gul tröja (borta), en svart tröja (tredjetröja) samt en vit tröja (för borta matcher där man inte kan använda gult).

    Varför man inte har använt gult en enda gång vette fan.

    SvaraRadera
  13. Färjestad och Frölunda har helt klart seriens fulaste matchställ, utan konkurrens. Dels designen i sig (framförallt Frölunda) och reklamen (framförallt Färjestad). De må vara storklubbar, men sinne för design och estetik har de då inte begåvats med.

    Modos tröjor ser bättre ut än jag trodde, de har växt. Speciellt bortatröjorna är riktigt snygga, men även hemmatröjorna ser bättre ut än den första bilden som publicerades (men den var ju av undermålig kvalitet som ni kanske kommer ihåg).

    Linköpings tröjor är inte med här, men jag har lagt märke till en kul liten detalj på dem. På ryggen, under spelarnamnet, har de reklamloggor som är olika på varje tröja. Ungefär som att varje spelare har en egen personlig sponsor? Lite kul detalj som jag la märke till häromdagen.

    SvaraRadera
  14. Nu har inte det här med elitserien att göra men jag såg på fredagskvällen att Troja i hockeyallsvenskan har EXAKT lika design på sin tröja som Djurgården har. Fantasilöst. Gör om! Gör rätt! Hitta på något eget i stället för att koperia andra bönder!

    SvaraRadera
  15. Anonym: Och jag såg i Lördags att Djurgården har EXAKT lika design på sin tröja som LA Kings hade...

    SvaraRadera
  16. Luleå kommer inte sälja den vita tröjan på shopen. Det kommer bara vara Röd, Gul och Svart som kommer säljas. Däremot kommer vit tröja att användas som bortställ under en hel del matcher. Fick svar från Luleå Hockey när jag mejlade ang förseningen på dess tröjor i e-shopen.

    Men förstår inte varför man ska göra loggan (vita tröjan) mindre än hemmatröjan?

    SvaraRadera
  17. Hockeymode
    Jasså? Jag tycker inte de är något lika överhuvudtaget, Los Angeles och DIF alltså. Däremot såg man ju tydligt att Troja hade kopierat designen rakt av. Fantasilöst. Men bönder brukar ju gilla att kopiera storstadslagen.

    SvaraRadera
  18. Anynom: Djurgården använder sig av den tröjmodellen som LA Kings hade 07/08 och fram tills dom bytte nu senast.

    SvaraRadera
  19. Anonym, hehe. Kolla på den här bilden så ser du nog likheten. Slående.

    http://data.fuskbugg.se/skalman02/6973a3b6_dif%20la%20kings.JPG

    SvaraRadera
  20. Anonym: Du inser att du bara gör bort dig mer genom att dra upp hela "bönder"-snacket va? DIF snor sin design från en högre liga (NHL) och ändrar sedan helt på färgerna, Troja snor sin design från en högre liga (ES) och ändrar sedan helt på färgerna.

    Precis vad är det som är problemet?

    SvaraRadera
  21. Anonym: Ja, precis som stockholmsbönderna kopierat storstaden Los Angeles :)

    Ja, jag vet. Det är ingen idé att svara på inernet-troll. Men det kan vara kul ibland.

    SvaraRadera
  22. Framför allt ska man komma ihåg att både DIF och Troja båda två kör efter en mall rakt av.

    Vad gäller tröjorna så är den orangea reklamen på FBK:s byxor under all kritik.

    Vad gäller Förlundas tröjor så är de inte snygga under lupen, men ser rätt bra ut på matcherna. Sen har jag fått reda på att de lite underliga grejerna längst ned på armarna som är i guld/beige är något slags skydd som Easton har i sina tröjor. Den delen är gjord i ett annat material.

    SvaraRadera