lördag 30 april 2011

Heta rykten: Här är AIK's nya tröjor

Jag har tidigare berättat att AIK kommer göra några mindre förändringar i matchtröjorna till nästa säsong och idag skrev skribenten på bloggen AIK är hockey, hockey är AIK att han har fått se de nya tröjorna och:

  • De tre ränderna på ärmarna blir kvar. Sedan kommer de tre ränderna även att placeras på ett helt nytt ställe. Mer vill jag inte säga, men det kommer att bli riktigt läckert !!!
  • Nytt typsnitt på siffror och bokstäver vilket gör att man faktiskt kommer att kunna läsa spelarnamnet från läktarplats. Tro det eller ej, men typsnittet heter PORNSTAR !!! Bara det är världsklass !!!
  • Svarta siffror på den vita bortatröjan !!! Tack för det !!!
  • Kragen kommer att göras om efter önskemål från spelarna, detta innebär att snörningen troligtvis försvinner. Lite synd då jag tycker att det är snyggt med snörning.
  • Förbättringar gällande tryck/brodering av sponsorlogotyp.

Även om han är lite kryptisk gällande var man kommer placera de tre ränderna så tycker jag att det känns ganska uppenbart, att lägga till en bård över magen likt mitt förslag känns som det självklara valet. Strax efter att jag läst ovanstående blogginlägg upptäckte jag att jag hade fått ett anonymt mejl från en annan person som hade sett de nya tröjorna. Förutom att bestyrka ovanstående information bekräftade han även mina misstankar om att man kommer lägga till en bård över magen samt hur bårderna kommer se ut. Och ja, typsnittet som de kommer använda heter "Porn Star Academy".

Därför vågar jag med relativt stor säkerhet säga att AIK kommer spela i dessa matchtröjor kommande säsong:
Klicka för större bild

Med viss reservation för siffrornas outline och namnskyltens placering, det har jag ingen säker information för. Men siffrorna hade en tunn kantlinje förra året och med en bred bård runt tröjans nedre del borde det vara enklare att ha namnen ovanför numren, det är vad jag tror.

Ifall detta verkligen är AIK's nya matchtröjor så kan jag inte komma på någonting att klaga på. Tar man dessutom i åtanke att AIK verkligen vet hur man integrerar reklam på ett snyggt sätt så kommer det här bli en av de absolut snyggaste matchtröjorna i ES, kanske t.om. den snyggaste.

Vad tycker ni?


 * Update *


Det har kommit fram lite mer information under dagen och jag tror inte riktigt på mitt anonyma mejl längre. Enligt den ovan nämnda bloggen rör det sig enbart om tre ränder även på bortatröjan men han är fortsatt kryptisk kring rändernas placering, jag tror dock fortfarande att det blir över midjan.

Såhär kanske det kan se ut, det är åtminstone mer troligt än bilden ovan:

13 kommentarer:

  1. Detta har inget med aik-tröjan att göra men hur gör man ett tredjelager på tex siffror?

    och hur tar man in sifferstiler från datorn till illustrator? Tex NHL Edge Tampa Bay som du brukar använda.

    SvaraRadera
  2. Kantlinje menar du eller? Bara att göra välja "stroke" längst ner på den vänstra verktygs-stapeln.

    Jag minns faktiskt inte riktigt var jag fick tag på alla NHL's lag typsnitt, men när du laddar ner ett från typ dafont.com så är det bara att klicka på filen och sen på "installera".

    SvaraRadera
  3. Tröjorna ser riktigt fina ut!

    Om AIK inte "klantar sig" gällande reklamen så kommer Gnaget definitivt hamna bland de fyra bästa i "tröjligan" på elitserienivå...

    SvaraRadera
  4. Nu kan jag säga att bortatröjan ser väldigt lik ut som den jag såg uppe på AIK:s kansli...

    Bortatröjan kommer bli en 5:a av 5 möjliga :-)

    SvaraRadera
  5. Kan du inte bara berätta om den tredje bården är på rätt plats?;) Över midjan alltså.

    SvaraRadera
  6. Tror du slängt in lite fel där på bortatröjan. Tror att den gula randen i mitten på varje är svart. Sen är de 2 mellanrummen mellan ränderna gula. Är näst intill säker.

    SvaraRadera
  7. Kan du inte bara göra en Luleå hockey tröja som du tror dom kan se ut :) du får gärna göra en som dom hade förra året om du inte komer på något. Gör bara nå förslag :)

    SvaraRadera
  8. Jag har inte en aning om hur deras tröjor kommer se ut nästa år, så det blir svårt.

    Men jag har ju gjort ett förslag förut:

    http://hockeymode.blogspot.com/p/min-elitserie-11-12.html

    SvaraRadera
  9. Men där kan man välbara välja 2 strokes? På vissa av dina tröjor har du 3.

    SvaraRadera
  10. Vad gäller typsnitt, så brukar jag använda "College" till siffror. Någon som vet andra bra typsnitt? Dafont.com innehåller ju hur mycket som helst, så det tar lite tid att leta.

    SvaraRadera
  11. Henok: Jaja, du menar så! Gör en siffra med kantlinje ca 6, kopiera den och ctrl + f (paste in front) och minska dess kantlinje til ca 2.

    Anonym: Jag har samtliga NHL lag's typsnitt som jag brukar använda, kan se om jag leta rätt på var jag ladda ner dem.

    SvaraRadera
  12. Alla NHL-lags typsnitt finns här: http://www.ffonts.net/NHL-Edge-Tampa-Bay.font.download

    kan vara värt att scanna innan man öppnar filen, så spara först och scanna sedan med tex virustotal eller något.

    SvaraRadera
  13. "1921" Hamnar antingen i nacken eller längst ner på tröjan. Det kan vara så att man sätter "A.I.K." i nacken som på fotbollströjorna.
    Se: http://www.aikshop.se/data/product/images/7762010152617305124070_L2.jpg

    SvaraRadera