lördag 22 oktober 2011

Malmö Barbiehawks

Foto: Malmö Redhawks 

I torsdagens match mot Södertälje anordnade Malmö ett event som man kallade "Den rosa matchen" där man på alla sätt och vis försökte samla in pengar till bröstcancerfondens Rsosa bandet-kampanj. Bland annat spelade man i särskilda rosa tröjor som efter matchen  auktioneras ut, och tolka mig på rätt sätt nu, men jag tycker inte detta är passande för ett professionellt hockeylag. Jag har naturligtvis inget emot att man samlar in pengar till en sådan fin sak, men kan man ändå inte låta tröjorna vara ifred? Personligen tycker jag att det här gott kan få stanna kvar bland juniorligorna i Nordamerika där det är vanligt att man t.om. färgar isen rosa.

Fast å andra sidan rör det sig bara om en match och de gör det för en fin sak, varför ens orka bry sig? Vad tycker ni?

8 kommentarer:

  1. Dem hade ju inte behövt ha helrosa tröjor... Men visst, en liten logga någonstans på tröjan under hela oktober, det tycker jag gott hela Elitserien/Allsvenskan kunde haft.

    SvaraRadera
  2. Blir lika trött på den här bröstcancer kampanjen varje år och nu har den även infiltrerat svensk hockey med, hjälp!

    I övrigt vet folk att det är vanligare med testikelcancer hos män än bröstcancer hos kvinnor?

    SvaraRadera
  3. Testikelcancer? Jag antar att du menar prostatacancer... :)

    SvaraRadera
  4. Skulle vara roligt om alla lag i sverige(I en omgång) var klädda i rosa...
    För VIK Till elit!!!

    SvaraRadera
  5. tycker ändå att det är helt okej att dom spelade i rosa med tanke på att auktionen på dom efter resulterade i en gåva till bröstcansern på över 100 000 kr :)

    FORZA MIF!

    SvaraRadera
  6. Tycker det intressantaste med den matchen var att Malmö spelade i Rosa tröjor, och Södertälje spelade i... RÖDA tröjor.

    SvaraRadera
  7. Det är väl inget fel att göra en sån grej för goda ändamål, de fick ju in en hel del pengar för nämnda ändamål.

    Och det är inte bara juniorligorna over there som sysslar med detta, till och med i NFL (amerikanska fotbollsligan) spelar många spelare med rosa utrustning under oktober månad och av samma orsak. Så vad är det för fel att göra en "grej" och samla in pengar för cancerforskning? Tröjorna är ju redan våldtagna av sponsorblafforna, så de blir ju knappast fulare om man ändrar färgen för den goda sakens skull.

    SvaraRadera
  8. Hrm! Vad är egentligen problemet med färgen rosa? Visst, det är en smaksak men är den färgen egentligen mer "fel" än andra färger, t.ex. blå, grön, röd? Jag tycker iallafall att rosa objektivt sett är hur snyggt som helst, oberoende av vad folk *väljer* att lägga för värderingar i den färgen. Sen att man kanske inte kan använda en så stark färg i alla sammanhang, men på en sporttröja funkar det perfekt (precis som andra ljusa starka färger som t.ex. turkos, gul, ljusblå). Våga spränga gränser!

    Tyvärr verkar det som om det bara i italiensk fotboll man är modiga nog att använda lite mer okonventionella färger (till exempel Palermos rosa tröjor, eller italienska landslagets brun+ljusblåa dress i Confederations Cup 2008 som var helt otroligt snygg). Men de är ett föregångsland på den fronten. Tur att någon vågar! Och dessutom gör man det otroligt mycket snyggare än alla andra.

    SvaraRadera